Pagina's

woensdag 24 augustus 2011

Een mini-vijver maken

Mini-vijvers komen het beste tot hun recht als vorm en materiaalgebruik passen bij die van de tuin als geheel, zoals een Chinese kruik die, gevuld met water en planten, wordt omgeven door bamboe. Van potten en kruiken zijn mooie mini-vijvers te maken. Aan de binnenkant geglazuurde exemplaren zonder drainagegat zijn de beste.

Op warme dagen verdampt er heel veel water. Zorg ervoor dat er altijd voldoende oud water bij de hand is om bij te vullen. Oud water ontstaat vanzelf als u kraanwater een paar dagen in een emmer laat staan. Het heeft dan de temperatuur van de omgeving aangenomen en chemische stoffen erin zijn inmiddels vervlogen. Regenwater is overigens het allerbeste oude water dat u zich kunt wensen. Zet een ton onder de regenpijp en vang het kostbare nat er in op.

Hele of halve houten watertonnen staan overal goed. Een enkel exemplaar is voldoende voor een kleine tuin. Zet in grotere tuinen een aantal van deze elementen bijeen. In iedere tot of kuip komt een miniwaterlelie. Deze zijn te koop in tuincentra. Kijk op het etiket of het inderdaad een waterlelie betreft die geschikt is voor ondiep water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten